Fitnessen met de Nintendo Switch!

0
1944
fitnessen

Wil je graag meer bewegen of een betere conditie opbouwen, maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan of een rondje door je wijk te joggen? De Nintendo Switch heeft eind vorig jaar een nieuwe game uitgebracht: Ring Fit Adventure. Wat dit precies is en of het echt werkt je conditie op te bouwen, vertellen we je in dit artikel.

Hoe werkt het?

Bij dit spel is het de bedoeling dat je de ene controller in de bijgeleverde ring klikt, en de ander met een beenband om je bovenbeen heen schuift. Op deze manier kan het apparaat al je bewegingen meten want door de ring weet je precies hoeveel kracht je zet en de beenband meet al je stappen tijdens het fitnessen.

Vervolgens ga je dus een avontuur spelen. Tijdens het spelen kun je door middel van verschillende bewegingen parkoersen afleggen en allerlei monsters uitschakelen. Hierbij heb je de ring nodig, dus je moet echt bewegen om het spel te kunnen spelen. Zo moet je stilstaand joggen en springen om in het spel vooruit te kunnen komen en moet je aan de ring trekken door de muntjes die je onderweg tegenkomt op te zuigen. Door de ring van je af te duwen kun je de tegenstanders aanvallen of springen.

Vechten

Het aanvallen van je tegenstanders doe je echter niet alleen maar door de ring van je af te duwen, er zijn namelijk nog meer manieren om te fitnessen. Zo kun je squats en yogabewegingen doen om ze aan te vallen. Hiermee wissel je alle verschillende spiergroepen af, zodat alles in je lichaam aan de beurt komt. Naast het hoofd-avontuur kun je ook nog minigames spelen.

En wil je even geen avontuur spelen, maar wel blijven trainen? Dan kun je een eigen work-out samenstellen door allerlei oefeningen op een rij te zetten en deze vervolgens uit te voeren.

Ben je ook echt aan het fitnessen?

Nadat je een level hebt gespeeld merk je echt wel dat je wat vermoeid bent en daarnaast kun je ook echt last krijgen van spierpijn. Je bent dus wel degelijk aan het fitnessen, al lijkt het niet zo. De trainingen zijn goed te doen want je bepaalt zelf de intensiteit en hoeveel je op een dag wilt doen. Door dit spel heb je dus nooit meer een excuus om niet te gaan fitnessen, want je kunt het gewoon thuis doen en dat maakt het zo ideaal!

Lees ook: Populaire sporten in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here