Fit blijven in de zomer: zo pak je het aan!

0
1649

Borrels, barbecues, tuinfeestjes en eindeloze middagen in het park of aan het strand. In de zomer zit onze agenda vaak bomvol gezellige uitjes en hoe leuk we dat ook vinden: voor je summerbody is dat helaas vaak minder goed nieuws. Want zie tussen al die fijne plannen nog maar eens tijd vrij te maken om genoeg te sporten! Gelukkig kan fit blijven ook hand in hand gaan met gezelligheid en leuke activiteiten en is fit blijven echt niet onmogelijk. In deze blog helpen wij je op weg: zo blijf je – fysiek en mentaal – helemaal gezond deze zomer.

Frisse duik in het zwembad: combineer het nuttige met het aangename

In de zomer vinden wij niets heerlijker dan een frisse duik nemen in koel water. Haal je bikini tevoorschijn en op naar het zwembad! Terwijl je baantjes trekt, werk je natuurlijk aan je conditie. Daarnaast is zwemmen ook een goede sport om calorieën te verbranden. Met een uur lang de schoolslag zwemmen verbrand je al bijna 600 calorieën! Deze indicator geldt voor een persoon van 60 kilo. Weeg je meer? Dan verbrand je zelfs nog meer!

Pak de fiets of ga lopen!

Het is altijd erg verleidelijk om met de auto of het openbaar vervoer te reizen – vooral als je eigenlijk altijd overal te laat komt. Toch is het aan te raden om in de zomer wat vaker de fiets te pakken of lopend te gaan. Dat half uurtje naar je werk, die paar minuten naar de supermarkt: uiteindelijk tikt het allemaal aan en kom je met gemak aan genoeg dagelijkse beweging zonder er bewust bij stil te staan. Bovendien is het met dit mooie weer toch helemaal geen straf om wat vaker buiten te zijn? Laat die overvolle bus of tram voor wat het is, en wees lekker sportief!

Ontspannen in de jacuzzi of met een fijne yogasessie

In vorm komen en blijven, heeft niet alleen te maken met je fysieke gesteldheid maar ook met je mentale staat. Voel je je goed? Heb je genoeg tijd voor jezelf? Dat zijn punten die minstens zo belangrijk zijn als je lichamelijke conditie. Een fijne manier om tijd voor jezelf te nemen, is lekker even relaxen in de jacuzzi. In dit type bubbelbad kun je even ontsnappen aan de waan van alledag. Ook fijn is om de tijd te nemen voor wat yogaoefeningen. Doordat je tijdens yoga erg bewust bezig bent met je ademhaling, blijft er geen ruimte over om te stressen of je zorgen te maken. Zo leeg je jouw hoofd dus terwijl je ook nog eens actief bezig bent met je lichaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here