Een gezond lijf begint bij gezond eten

0
1805

Het klinkt als een open deur, maar het is ontzettend waar: een gezond lijf en een gezonde levensstijl begint bij gezond eten. Maar hoe zorg ik dat ik de hele week door een gezonde, gevarieerde en lekkere maaltijd op tafel zet? Een maaltijdbox kan je hier enorm bij helpen. Maar er zijn vandaag de dag enorm veel foodboxen op de markt: HelloFresh, Marley Spoon en Allerhande Box om er maar een paar te noemen. Graag nemen wij jou in deze gids mee in de zoektocht naar een box die bij jou past. Nu de kerstdagen naderen is een kerstbox ook enorm interessant.

Prijs

Wanneer je de maaltijdbox aanbieders bekijkt zie je vaak dat er wordt gestunt met enorme kortingen en actiecodes. Bij HelloFresh krijg je bijvoorbeeld wel €20,- korting op je eerste box, en bij Mathijs Maaltijdbox krijg je nu €15,- korting. Dit klinkt natuurlijk ontzettend interessant, maar vergeet niet dat deze korting alleen geldt voor de eerste box die je ontvangt. Voor de tweede box die bij jou wordt thuisbezorgd betaal je gewoon de normale prijs. Laat je dus niet al teveel verleiden door deze eenmalige kortingscodes. De goedkoopste maaltijdbox is op dit moment de Allerhande Box van Albert Heijn. Een box voor twee personen voor 3 maaltijden kost op dit moment €35,- wat neerkomt op €4,10 per persoon per gerecht. De vergelijkbare boxen van HelloFresh, Mathijs, Marley Spoon, Streekbox, en de Krat bestel je voor ongeveer €39,- wat neerkomt op €4,90 per persoon per gerecht. De verschillen zijn dus niet heel groot!

Gemak of kwaliteit?

Overweeg jij een maaltijdbox abonnement omdat je maximaal wilt profiteren van het gemak? Dan ben je bij een box als Mathijs of HelloFresh wellicht aan het juiste adres. Deze boxen richten zich  namelijk met name op gezinnen die maar weinig tijd hebben en vooral willen profiteren van het gemak van een maaltijdbox. In deze boxen zijn bijvoorbeeld de groenten vaak voorgesneden. Daarnaast hebben zij een uitstekende klantenservice, en kun je heel eenvoudig online je abonnement wijzigen of stopzetten. Wil je het volledige gemak? Dan kan een maaltijdservice als Maaltijdbutler iets voor jou zijn.

Neig jij meer naar een maaltijdbox met de beste kwaliteit? Dan past een box als Streekbox, Beebox of De Krat wellicht beter bij jouw wensen. Wij vinden dat deze boxen wat meer aandacht besteden aan de daadwerkelijke inhoud van de box. De Beebox is bijvoorbeeld een EKO gecertificeerd bedrijf. Dit betekent dat 90% van de inhoud van de box biologisch is. Op die manier weet je dat de producten op een eerlijke en duurzame manier tot stand is gekomen. Voor sommige consumenten geeft dit duidelijk de doorslag. Wanneer je een foodbox bij Streekbox besteld weet je ook 100% zeker dat de ingrediënten vers van het land komen. Je kunt van elke aardappel of courgette precies zien welke Nederlandse boer deze geweerkt heeft. Dit biedt zeker een extra beleving aan jouw maaltijd! Ook De Krat, de eerste Nederlandse maaltijdbox aanbieder (!), is erg bewust bezig. Dit bedrijf is sinds 1 december 2015 B Corp gecertificeerd. Hiermee treedt de Krat toe tot een selecte groep van internationale bedrijven die samen streven naar een betere wereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here