Een gezond gebit is belangrijker dan je denkt

0
1663

Misschien ken je het wel, je gaat naar de tandarts toen en krijgt te horen: wel iets beter poetsen de aankomende tijd. Maar waarom is dit nou zo belangrijk? Naast dat goed poetsen helpt tegen gaatjes zijn er ook nog andere voordelen het gevolg van een goed tandonderhoud. Na het lezen van dit artikel weet je deze voordelen en leer je geheimen kennen om iets beter gaan poetsen. Om vervolgens, bij bijvoorbeeld je tandarts in Rotterdam, te horen te krijgen dat je goed poetst.

Je mond speelt een grote rol bij het immuunsysteem

Als jij wat eet of drinkt dan gaat dit via de mond naar binnen. Daarvoor speelt de mond een belangrijke rol in het immuunsysteem. Alle slijmvliezen die vormen de eerst verdedigende barrière tussen je lichaam en die van de buitenwereld. Een gezonde mond is daarom automatisch een gezonde barrière. Met een gezonde mond kunnen de schadelijke stoffen buiten gelaten worden en zal je zelf ook gezond blijven en/of worden.

Spijsvertering begint al bij je mond

Alles wat je eet en drinkt wordt verteerd in je lichaam. Dit zogeheten spijsverteringsproces begint al in je mond. Bij het eten, ruiken of proeven wordt er speeksel geproduceerd. Samen met die speeksel gaat het voedsel ons lichaam in en wordt vervolgens verteerd. De reden dat het goed is dat er speeksel mee gaat is dat dan alle voedingsstoffen worden verteerd en zal je sneller fit worden en meer energie krijgen.

Mooie tanden bepalen je look

Het is misschien een beetje cliché, maar een mooi zet tanden die bepaald wel je uitstraling. De mond is namelijk een groot deel van het gezicht. Deze bepaald hoe je kaaklijn loopt etc.

Het geheim van een gezond gebit

Voor iedereen is het geheim van een gezond gebit anders. Je zou bijvoorbeeld minimaal 3 keer per dag je tanden kunnen poetsen, redelijk vaak naar de mond hygiënist gaan, vaak een bezoek nemen aan je tandarts in Rotterdam of simpelweg gewoon geen frisdrank meer drinken.

Hoe dan ook is het geheim van een gezond gebit: luister naar de tandarts en mondhygiënist. Deze weten precies wat het beste voor je is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here