Dít veroorzaakt de pijn die je steeds voelt in je rug en/of benen

0
1062
vrouw op de rug gezien

Heb je regelmatig last van een (zeurende) pijn in de benen en/of uitstralende pijn vanuit de onderrug? De kans is groot dat dit wijst op ischias.

De term ischias wordt vooral gebruikt om deze pijn in het onderlichaam te beschrijven. Ischias is op zichzelf geen echte aandoening of ziekte.

Wanneer er gesproken wordt over ischias dan is er eigenlijk altijd een onderliggend probleem dat pijnklachten (en dus ischias klachten) veroorzaakt.

Ischias treedt op bij beschadiging van de Nervus Ischiadicus, de langste zenuw in het lichaam. Het zenuwnetwerk begint in de onderrug. De zenuwen lopen vanuit de lage rug via de bilspieren naar de benen.

Beschadiging van deze zenuw kan ontstaan door onder andere langdurige stress. Dit veroorzaakt een verslechterde doorbloeding. Hierdoor ontstaan ontstekingen, druk op de zenuw met een hernia, of een vernauwing van de wervelkolom tot gevolg.

De pijnklachten die ontstaan door die beschadigingen kunnen erg verschillen van persoon tot persoon. Wat wel altijd opvalt bij ischias is dat de klachten steeds aan één kant aanwezig zijn. Bijvoorbeeld alleen in het linkerbeen.

De meest voorkomende symptomen zijn; tintelingen in been- of bilspier, pijn bij zitten, doof gevoel, spierkrampen, pijnscheuten bij onverwachte bewegingen en verzwakking van spieren.

Bij acute ischias wordt de pijn vaker omschreven als scherpe, stekende pijn. De pijn kan in dat geval tot zes weken aanhouden. Langdurige ischias blijft langer aanwezig, maar heeft eerder ‘dovere’ symptomen.

Wat veel mensen niet weten is dat spanning en stress één van de meest voorkomende oorzaken is van chronische ischias.

Langdurige stress is één van de grootste oorzaken voor de aandoeningen die ischias klachten kunnen veroorzaken.

Stress, spanning en onderdrukte emoties kunnen fysieke pijnklachten in uw lichaam veroorzaken.

De hoofdoorzaak van chronische ischias zenuwpijn is het (onbewust) onderdrukken van emoties, waardoor uw zenuwstelsel verstoord is geraakt. De daders zijn met name sociaal niet-geaccepteerde emoties zoals woede, angst, schuld, schaamte en verdriet.

Het menselijk brein gebruikt de pijn als een manier om u af te leiden waardoor u deze emoties niet hoeft te voelen.

Uw menselijk brein is in staat om veranderingen in uw lichaam te veroorzaken. Dit kan gebeuren door een stressvolle of emotionele gebeurtenis. Een herkenbaar voorbeeld is blozen of vlinders in de buik bij verliefdheid.

Als we nerveus zijn voor een presentatie, dan kunnen we ons misselijk voelen, diarree krijgen of hartkloppingen ervaren.

Dit zijn stuk voor stuk lichamelijk reacties op een emotie, waar de meeste van ons wel mee te maken hebben gehad. Anders gezegd: hoe u denkt, zich voelt en gedraagt, heeft invloed op uw lichaam.

Dit heet ook wel het Tension Myositis Syndrome (TMS).

TMS is ontwikkeld door Dr. Sarno. Hij was wereldwijd de eerste arts die het verband onderzocht tussen fysieke pijn en stress, spanning en emoties.

Dr. Sarno zag dat bij verreweg de grootste hoeveelheid cliënten waarbij zijn reguliere behandelmethoden niet werken stress en emoties een rol speelden.

Wat de ischiaspijn veroorzaakt, is dat er op die plaatsen waar de ischiaszenuw zich bevindt, de bloedvaten vernauwd en de doorbloeding verminderd worden. Dit creëert o.a. een zuurstoftekort en een ophoping van afvalstoffen.

In 1975 is er door wetenschappers aangetoond dat een zuurstoftekort hevige pijn kan veroorzaken. Dit verklaart ook waarom mensen verlichting van hun pijn ervaren als ze een warm bad nemen.

BreinMedicijn heeft een behandeling die je helpt bij de diepere oorzaak van ischias. Het is een wetenschappelijk bewezen methode die je leert omgaan met stress, onrust en zorgen.

Dit zijn de mentale oorzaken voor je fysieke pijn. De behandeling gaat uit van het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Hierdoor kan ischias succesvol worden verholpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here