Dit is de reden waarom elke ouder zijn kinderen volledig moet vaccineren

0
1654

Het is een van de belangrijkste beslissingen die je ooit in je leven zult nemen: vaccineer ik mijn kind en doe ik het volgens het aanbevolen tijdsschema van de CDC? Er is veel informatie beschikbaar van groepen die vaccinatie zowel aanmoedigen als ontmoedigen. Hoewel sommige dingen die er zijn, ronduit onjuist zijn, is het echt een complexe kwestie.

Enerzijds zijn vaccins echt een geweldige verdediging tegen een breed scala aan infectieziekten. Kwalen die miljoenen kinderen per jaar wereldwijd ziek zouden maken, verwonden, blind maken, verlammen of zelfs doden, zouden in sommige gevallen effectief kunnen worden uitgeroeid in de mens. Aan de andere kant kan geen enkel vaccin 100% veilig of effectief zijn en veel ouders hebben nachtmerries over wat er met hun kind is gebeurd bijna onmiddellijk na toediening van een vaccin. Dit is wat elke ouder zou moeten weten.

Gevaarlijke of niet?

De wereld is een gevaarlijke plaats, en het is logisch om alles te willen doen wat je kunt om je dierbaren te beschermen tegen mogelijke schade die ze kunnen oplopen. Evenzo kunnen we niet eenvoudig de beslissingen nemen die in ons eigen belang zijn, of onze samenleving zal uiteenvallen. Het kan niet alleen over jou gaan. Als het gaat om het vaccineren van je kinderen botsen deze twee tegengestelde angsten, en het kan moeilijk zijn om te weten wat het juiste is om te doen.

Er zijn een paar mensen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd: ze kunnen allergisch zijn voor ingrediënten van het vaccin; ze kunnen een aangetast immuunsysteem hebben; ze zijn misschien te jong of ziek. We weten dat we deze populatie ook niet achter kunnen laten. In de strijd tegen vermijdbare ziekten en ziekten moeten we ons best doen om iedereen te beschermen.

Ga je binnenkort op vakantie? En ben je benieuwd hoe men omgaat met vaccinaties in het buitenland? Kijk dan eens bij Stadskliniek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here