De 7 trends voor 2020 in gezondheid

0
2023

Ben jij dagelijks bezig met je eigen gezondheid of die van anderen, dan vind je het vast fijn om te weten wat je dit jaar allemaal kunt gaan verwachten. In dit artikel laten wij je zien wat de trends voor dit jaar zijn op het gebied van gezondheid.

1.      Niet altijd bereikbaar

Tegenwoordig is het heel makkelijk om iedereen altijd maar te bereiken. We verwachten dan ook dat we zeer snel een antwoord terugkrijgen. Toch gaat dit in 2020 veranderen. Geen telefoontjes, appjes of e-mails meer ver buiten kantoortijden dus! Wist je dat je er recht op hebt onbereikbaar te zijn tussen 20:00 en 8:00 uur? Je telefoon wegleggen na 20:00 is dus een heel goed idee!

2.      Intermitted Fasting

Dit is natuurlijk niet nieuw, al jaren is dit erg populair. Maar ook in 2020 blijft Intermitted Fasting een populair punt binnen de gezondheid. dit komt omdat er twee belangrijke gezondheidsredenen zijn om te vasten namelijk celregeneratie en vetverlies.

3.      Zonder haast reizen is goed voor de gezondheid

Ook dit is een trend die we dit jaar veel gaan zien. Zonder gehaast reizen wordt steeds belangrijker. Je komt namelijk beter tot rust en je hebt daarnaast meer tijd voor reflectie; en dat is goed voor je gezondheid. Wandelen hoort ook bij deze trend, het kan zelfs het nieuwe fietsen worden. Want, door dagelijks zeker een halfuur te wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in je bloed. Daarnaast nemen je longen meer zuurstof op en versterkt het de botten en spieren. Naast dat wandelen goed is voor je gezondheid, word je er ook positiever van.

4.      Je leefstijl bepaalt je gezondheid

Steeds vaker vragen huisartsen aan je of je een klacht op wil lossen met medicijnen of dat je gezonder gaat leven door je leefstijl aan te passen. Wanneer je bijvoorbeeld diabetes type 2 hebt kun je hier medicatie voor krijgen, maar wanneer jij je leefstijl omgooit, bereik je hetzelfde effect. Je leefstijl als medicijn gebruiken gaan we dus veel vaker zien.

5.      Medical tracking

Medical tracking is een manier van tracken waarbij je inzicht krijgt in jouw activiteiten maar daarnaast zie je ook hoe het zit met je gezondheid. Je hartslag, bloeddruk en je slaap maar bijvoorbeeld ook om te checken of die ene moedervlek wel oké is. Hoe je lichaam zich ontwikkeld wordt dus steeds meer zichtbaar.

6.      Verlangen en onthaasten is goed voor de gezondheid

Wat ook belangrijk is in 2020, is dat niet alles maar direct moet. We zijn gewend altijd alles maar direct in orde te maken wanneer dit van ons gevraagd wordt, maar in 2020 is nee het nieuwe ja. Onthaasten is goed voor de gezondheid want het bezorgt je meer rust. En daarbij, hoe fijn is het wanneer je ergens naar uit kunt kijken of je ergens op kunt verlangen?

7.      Gezondheid van de darmen

De connectie tussen je darmen en de hersenen is natuurlijk al langer bekend, maar in 2020 komen er nog meer uitkomsten. Deze komen van verschillende darm onderzoeken, de darmflora en het microbioom. Nu weer steeds meer te weten komen over de darmen zien we in dat darmen een belangrijke rol spelen in onze gezondheid.

Lees ook: Bleekselderijsap; de bittere hype

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here