Bij welke klachten kan acupunctuur uitkomst bieden

0
2112
Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele geneeswijze die uitkomst kan bieden bij een aantal verschillende klachten. Dat heeft te maken met de wijze van behandelen. In het Westen kennen we acupunctuur vooral van de naalden, die er via de juiste punten in het lichaam voor zorgen dat de doorstroming geoptimaliseerd wordt.

Het is dankzij die techniek bijvoorbeeld mogelijk om pijnklachten te behandelen. Het kan dan gaan om een eenmalige en acute pijn, maar ook om meer chronische klachten die iedere keer weer opspelen. Door gebruik te maken van acupunctuur is het mogelijk om daar zo voor nu als in de toekomst wat aan te doen en daar op een betere manier mee om te kunnen gaan.

Ook bij last van grote spanning in de spieren is het de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden van acupunctuur. We spreken dan ook wel van hypertonie. Het is een vervelende aandoening die regelmatig op kan spelen en daarmee voor vervelende situaties zorgt. Acupunctuur kan uitkomst bieden, door de spiergroepen te behandelen en er voor te zorgen dat de spanning duurzaam zal afnemen.

Bloeddoorstroming en het zenuwstelsel

Ook op het moment dat de bloeddoorstroming niet optimaal is of het vegatatief zenuwstelsel niet goed werkt is het de moeite waard om goed te kijken naar deze alternatieve geneeswijze. De behandelwijze kan uitkomst bieden. Dit betekent dat het vegatatief zenuwstelsel beter zal functioneren en dat de doorstroming van het bloed weer beter op orde zal komen. Dit zijn bovendien belangrijke voorwaarden om andere aandoeningen in het lichaam te lijf te gaan met het zelfherstellend vermogen hiervan.

Het vegatatief zenuwstelsel zorgt er onder andere voor dat we gaan transpireren of plassen op het moment dat we bang zijn. Wanneer dit niet goed werkt kan dat tot vervelende situaties leiden, waar je in het dagelijks leven behoorlijk last van kunt hebben. Het is door middel van acupunctuur dan mogelijk om daar wat aan te doen en te voorkomen dat je nog langer last zal hebben van deze lichamelijke ongemakken.

Verder kan acupunctuur helpen bij bijvoorbeeld neurologische bewegingsstoornissen, allergieën en verslavingen. Het is door middel van acupunctuur mogelijk om die te verminderen of zelfs verhelpen, al is dat deels afhankelijk van de persoon in kwestie.

Resultaten van acupunctuur

Benieuwd naar de resultaten die er te verwachten zijn op basis van acupunctuur? Gemiddeld lukt het in 30% van de gevallen om iemand helemaal van de klachten af te helpen. 20% van de mensen ondervindt een belangrijke verbetering en kan er op die manier goed mee leven. Nog eens 20% moet regelmatig terugkomen om de aandoening te blijven behandelen. Dat neemt echter niet weg dat in totaal 70% van de patiënten reageert op de behandelingen op basis van acupunctuur.

Het geeft aan dat acupunctuur in een groot aantal gevallen uitkomst kan bieden en dat de kans op aanslaan van de behandeling groot is. Het is bij verschillende aandoeningen daarom verstandig om eens contact op te nemen met een therapeut voor acupunctuur en bijvoorbeeld eens te vragen naar de mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here