Ben jij allergisch? Dat kan, het komt namelijk steeds meer voor

0
1345
Ben jij allergisch? Dat kan, het komt namelijk steeds meer voor

Heb jij last van een allergie of ken je steeds meer mensen die allergisch zijn? Dat kan kloppen, allergieën komen wereldwijd namelijk steeds vaker voor. Volgens het Nationaal Kompas Volksgezondheid is er namelijk een toename in allergieën. De toename lijkt voornamelijk voor te komen bij de leeftijdsgroep van 6 en 7 jaar als er wordt gekeken naar allergieën zoals eczeem. Astma lijkt daarentegen wel af te nemen, hier is een lichte daling te zien. Ondanks deze daling is het aantal personen dat aan allergieën leidt in de afgelopen 25 jaar verdubbeld. Waar komt deze stijging vandaan?

Redenen voor toename allergieën

Het is niet met zekerheid vast te stellen maar er zijn een aantal factoren die bij kunnen dragen aan de toename van allergieën. Zo worden kinderen steeds vaker gevaccineerd en wonen in een schoner milieu. Hierdoor wordt het afweermechanisme verzwakt waardoor allergische reacties sneller optreden. Daarnaast wordt er steeds meer antibiotica gebruikt en bewegen kinderen minder, hierdoor is de dreiging op astma groot. Ook de verandering in voedsel naar steeds meer exotische producten en voorbehandelde voedingsmiddelen dragen bij aan de toename. De consumptie van deze producten bevatten namelijk vaak allergenen.

Soorten allergieën

De mens is verschillend en zo reageert ieder lichaam dan ook anders op een allergie. Op het moment dat je een allergie hebt voor een bepaalde stof dan kan dit symptomen met zich meebrengen die dan ook per persoon verschillen. De soorten allergieën die voornamelijk voorkomen zijn allergieën voor: huisstofmijt, pollen, huisdieren, insecten, voedsel of contact.

Waarom is een diagnose belangrijk?

Een allergie heeft effect op je lichaam, een negatief effect. Vaak zijn klachten bij een allergie dat je last heeft van een verstopte of loopneus en jeukende ogen. Je kan echter ook last hebben van symptomen die minder bekend zijn zoals vermoeidheid en concentratieproblemen. Om deze reden is het belangrijk dat een juiste diagnose wordt gesteld. Voor het stellen van een diagnose is het verstandig om een afspraak te maken bij de huisarts, deze zal dan meerdere stoffen testen om zo te kunnen vaststellen waarvoor je allergisch bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here