5 reden waarom de e-bike goed is voor je gezondheid!

0
2150

Je ziet ze tegenwoordig steeds meer op het fietspad: de e-bike! Zo werden er in 2017 maar liefst 294.000 e-bikes verkocht! Het aanbod wordt steeds ruimer en de concurrentie groter. De prijzen kunnen daardoor steeds scherper gehouden worden en zijn de elektrische fietsen in verschillende prijsklasse te vinden. Door de motor in het wiel is het een perfecte fiets voor oudere mensen, maar ook als je naar je werk of school wilt fietsen is het perfect! We zijn in Nederland steeds meer bezig met een gezonde leefstijl en ook een sportief ritje op je e-bike wordt steeds vaker gekozen. Waarom? Dat leggen wij hieronder uit.

Meer bewegen door de elektrische fiets!

Doordat je met de elektrische fiets wel gewoon nog steeds moet fietsen bewegen mensen meer. Men die een e-bike heeft voelt zich fitter! Doordat het een goed alternatief is voor de bus of de auto komen mensen in beweging. Dit is goed voor de conditie en zo heb je toch, ook al zit je de rest van de dag op kantoor, je beweging van de dag gehad! Met een ritje verbrand je ook wat calorieën, zo verbrand iemand van 50 kilo in een uur 200 calorieën en iemand van 800 zelfs bijna het dubbele! Ideaal! Zo hoef je niet erg af te zien, maar blijf je wel in beweging. En ook in een volgepropte bus of in de file staan, is verleden tijd!

Meer spieren

Het is wel bekend dat wielrenners goede beenspieren hebben! Ook met de e-bike gebruik je deze spieren en zal je spierkracht toenemen. Goed dus voor je strakke lichaam! Het voordeel is dat met fietsen je spieren minder belast worden en kans op blessures is dus ook heel klein! Niet alleen je beenspieren worden getraind, maar ook je hartspier! Op naar een goede conditie dus.

Geluksgevoel

Misschien ken je het wel: van sporten wordt je gelukkiger en zit je lekker in je vel. Dit komt doordat het stofje endorfine wordt aangemaakt als je in beweging bent. Hierdoor heb je een instant happiness boost! In combinatie met de frisse lucht en beweging kan jij de dag weer aan en zul jij dus met een glimlach op lopen.

Ben je overtuigd om een e-bike aan te schaffen? Bedenk dat je verschillende typen e-bikes kan aanschaffen. Zo is de elektrische fiets met een middenmotor populair door de stabiliteit! Ook zijn er speciale moederfietsen, perfect voor als je kids mee vervoerd. Vind je een e-bike wat duur? Er zijn goedkopere varianten of je kan ook voor een tweedehands variant gaan. Laat je echter gewoon goed informeren door expert, die kan bij een elektrische fiets kopen rekening houden wat bij jou wensen en budget past!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here