3 tips die van pas komen bij het maken van een mondkapje

0
1307
mondkapje zelf maken

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we steeds meer mondkapjes terugzien in het straatbeeld. Op straat is het niet verplicht om een mondkapje te dragen, maar we zien toch genoeg mensen die dit uit voorzorg wel doen. Er zijn ook plaatsen waar het dragen van een mondkapje wel verplicht is. Dit is bijvoorbeeld in het openbaar vervoer het geval. Gelukkig kun je op veel plekken mondkapjes  kopen. Vind je het zonde van jouw geld om telkens een nieuw mondkapje te kopen? Dan kun je zelf mondkapje maken. Hierdoor bespaar je flink wat geld. In deze tekst geven wij jou 3 tips die van pas komen bij het maken van een mondkapje.

1. Schaf materialen aan

Voordat je een mondkapje kunt maken, moet je natuurlijk wel eerst over de benodigde materialen beschikken. Het belangrijkste materiaal bij een mondkapje is natuurlijk de stof. Gebruik bij voorkeur dikke stof, zodat het mondkapje straks voldoende bescherming biedt. Katoen is bijvoorbeeld een goed materiaal om te gebruiken. Je kunt door katoen redelijk makkelijk ademen en daarnaast is het makkelijk te bewerken. Bovendien is katoenen stof er tegenwoordig in allerlei kleuren en met diverse patronen. Je kunt het mondkapje dus helemaal zo maken zoals je zelf wilt. Naast de stof moet je natuurlijk ook niet vergeten om koordjes aan het mondkapje te maken. Zodoende kun je het kapje straks achter jouw oor haken, waardoor deze goed blijft zitten.

2. Vergeet het filter niet

Een goede stof voor een mondkapje is vaak dik. Dit is ook bij katoen het geval. Je kunt hier weliswaar door ademen, maar het gaat niet bepaald makkelijk. Wil je voorkomen dat je straks te weinig lucht krijgt wanneer je het mondkapje draagt? Breng dan een filter aan in het mondkapje. Dit gedeelte is minder dik dan de rest van het kapje, waardoor ademen makkelijker wordt. Indien je een filter wilt, moet je dit bedenken voordat je begint met het naaien van het mondkapje. Wanneer deze eenmaal in elkaar zit, is het namelijk niet meer mogelijk om een filter toe te voegen.

3. Gebruik verschillende stofjes

Indien je een mondkapje gebruikt, is het belangrijk dat je deze op de juiste manier draagt. Dit ligt voor de hand, maar toch vergissen veel mensen zich hierin. Zo zien we geregeld mensen lopen die hun mondkapje verkeerdom dragen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wil jij voorkomen dat je je vergist? Gebruik dan twee verschillende stoffen bij het maken van jouw mondkapje. Indien je de ene stof aan de binnenkant gebruikt en de andere aan de buitenkant, vergis jij je nooit meer. Op deze manier voorkom je ook dat je het mondkapje de ene keer goed en de andere keer verkeerd draagt. Erg handig, want bij onjuist gebruik van zo’n kapje loop je alsnog het risico besmet te raken.

Toch een mondkapje kopen

Met bovenstaande tips moet je in staat zijn om zelf een mondkapje te maken. Niet iedereen is echter handig met een naaimachine. Daarbij komt dat er genoeg mensen zijn die geen tijd hebben om er zelf eentje te maken. Geen probleem, want in dat geval kun je ook nog gewoon een mondkapje kopen. Je kunt tegenwoordig op talloze plekken terecht voor zo´n mondkapje. Koop het kapje echter niet bij de eerste de beste aanbieder. Waarom niet? Omdat niet alle mondkapjes van dezelfde kwaliteit zijn. Kijk dus eerst of het om kwalitatieve mondkapjes gaat. Indien dit niet het geval is en je ze toch koopt, ben je alsnog niet goed beschermd tegen het coronavirus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here