3 redenen waarom je een AED moet kopen zonder te twijfelen

0
1712

Hartfalen kunnen plotseling voorkomen en dat gebeurd dan ook regelmatig. Zo’n 10.000 hartfalen per jaar in Nederland. Wat 30 spoedgevallen per dag betekent. Ondanks dit grote aantal zijn er slechts enkele duizenden AED’s in Nederland verspreid te vinden. Veel mensen twijfelen om een AED aan te schaffen, echter moet je dat nooit doen! Waarom je niet moet twijfelen en direct een AED moet kopen zonder te twijfelen hebben wij hieronder 5 redenen op een rijtje gezet. Wij ontkrachten de meest gehoorde excuses om geen AED aan te schaffen.

Overtuigd na het lezen van dit artikel? Een AED bestellen via Bloeddrukmeterswebshop.nl zorgt ervoor dat je binnen korte tijd een topkwaliteit AED in huis hebt!

Reden 1: AED toestellen vragen veel onderhoud

Een AED die op correcte wijze is geplaatst heeft weinig onderhoud nodig. Het enige onderhoud is het vervangen van de batterij na 3 tot 6 jaar en de elektroden na 2 of 3 jaar. Kortom, een AED vergt maar weinig onderhoud. Dit is dan ook geen excuus om geen AED aan te schaffen.

Reden 2: AED’s kosten veel geld

Een AED aanschaffen kost natuurlijk de nodige investering, maar het is dan ook een middel dat levens redt. Een hartveilige omgeving kan geen geld tegenop. Een AED kost tussen de 1000 en 3000 euro, maar voor een levensreddend middel waarmee je jarenlang vooruit kan is dit absoluut niet duur.

Reden 3: Overbodig

Dat is AED overbodig is omdat er een hospitaal in de buurt is, is een van de slechtste redenen om geen AED aan te schaffen. De eerste zes minuten na hartfalen zijn van cruciaal belang. De overlevingskansen van het slachtoffer stijgen van 5% naar meer dan 70% als er in die eerste 6 minuten geholpen kan worden door middel van een AED.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here