Stoppen met roken, hoe begin je eraan?

0
1364

Roken is slecht voor mens en omgeving, dat is iets wat inmiddels wel duidelijkheid. De overheid probeert op allerlei manieren deze verslaving de kop in te drukken. Maar waarom is roken nou zo verslavend? Nicotine is het belangrijkste bestanddeel in tabak. Dat is de verslavende stof waar het allemaal om draait. Dit stofje versnelt de hartslag, verhoogt de bloeddruk en vernauwd de bloedvaten. Nicotine is op zich zelf niet kankerverwekkend. Nicotine zorgt voor afgifte van dopamine naar de hersenen, wat men een fijn gevoel geeft. De stof teer is wel kankerverwekkend. Maar er zitten nog meer stoffen in een sigaret, zo’n 25 andere chemicaliën in tabak. Kortom tijd om te stoppen, het heeft zoveel voordelen! Stoppen met roken is goed voor uw lichaam. Zo heeft het een positieve invloed op de werking van het hart. Maar liefst twintig minuten na het stoppen met roken kan de hartslag al verbeteren. Twee uur na de laatste sigaret zullen de hartslag en de bloedruk weer tot een gezond niveau zijn afgenomen. Verder zal een halve dag nadat je gestopt bent het zuurstofgehalte in het lichaam weer toegenomen zijn tot een gezond niveau. Kortom je kunt weer vrijer ademen. Je kunt weer beter ruiken en proeft meer, qua uiterlijk ga je er ook beter uit zien en stoppen verhoogd zelfs het libido!

Klinkt leuk maar hoe stopt men met roken? Er zijn natuurlijk hulpmiddelen om van deze minder gezonde gewoonte af te komen. Zo zijn er pleisters en de welbekende puffers en kauwgom. Maar je kunt ook Champix kopen. Champix werkt zonder nicotine. Dit medicijn bevat de stof varenicline en deze stof werkt als een ontwenningsmiddel. De hersenen worden minder gevoelig voor nicotine en hierdoor neemt het verlangen naar dan ook nicotine af. Hierdoor krijg je ook minder snel zin in een sigaret. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat Champix vele malen succesvoller is dan de receptvrije middelen, nicotinepleisters of nicotinekauwgom. Binnen 12 weken kun je al gestopt zijn met roken! En de ervaringen van Champix kunnen dan ook als positief worden ervaren. Daarnaast zijn er wel mogelijke bijwerkingen, zoals misselijkheid en hoofdpijn. Maar dat is natuurlijk niets vergeleken het plezier wat je kunt hebben als je gestopt bent met roken.

Normaal is een bezoek aan de dokter nodig om uit te leggen dat u niet zelf kunt stoppen met roken. Tegenwoordig gaat dat allemaal makkelijker en een stuk sneller. Iedereen kan nu online Champix bestellen. Dit gebeurt geheel op veilige wijze, is legaal en het medicijn Champix wordt ook nog eens anoniem thuisbezorgd op het aangegeven adres. Ga ervoor je kunt het!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here