Impotentie: gezondheidsprobleem met oplossing

0
1286

Wanneer je te maken hebt met impotentie, sluipt dit probleem er vaak langzaam in. Met name mannen krijgen er op latere leeftijd steeds meer last van. Ze hebben minder zin in seks en kunnen geen erectie krijgen.

Impotentie in verschillende soorten

Impotentie komt voor in verschillende vormen. Denk aan:

  • Primaire impotentie: primaire impotentie betekent dat een man nog nooit een erectie heeft gehad.

  • Secundaire impotentie: een man heeft wel eens erecties gehad, nu komt dit nooit meer voor.

  • Totale impotentie: er is nooit een erectie, ook niet ‘s nachts, ‘s ochtends of tijdens het masturberen.

  • Situatieve impotentie: in sommige situaties is er wel een erectie en in andere situaties niet. Bij het masturberen kan er een erectie ontstaan en tijdens de seks niet.

  • Partiële impotentie: erecties zijn niet hard genoeg om seks te hebben.

Een arts zal vaststellen van welke soort er sprake is. Vanaf dat moment zal er een gesprek starten, op basis daarvan wordt het duidelijk welke oorsprong jouw vorm van impotentie kent. Zo kan het om een lichamelijk probleem gaan of kunnen psychische problemen een rol spelen. Ook kan het zo zijn dat er bepaalde medicijnen gebruikt worden die invloed op erecties hebben. Is er sprake van faalangst of prestatiedrang? Ook dat kan een belangrijke rol spelen bij het verkrijgen van erecties.

Impotentie op de juiste manier behandelen

Als er sprake van impotentie is, zal een dokter er alles aan doen om impotentie te behandelen. Echter is het ook belangrijk om er met jouw partner over te praten. Zo kunnen jullie achterhalen welke oorzaak een rol zou kunnen spelen en is het mogelijk om er iets aan te doen. Wanneer er ontdekt is waar jouw vorm van impotentie vandaan komt, is het mogelijk om het probleem op te lossen. Impotentie kan op allerlei manieren worden opgelost, vaak wordt het na het eerste gesprek met een arts al duidelijk welke oplossingen voor de hand liggen. Denk aan een behandeltraject met medicatie, psychotherapie of een manier waarop jouw seksualiteit extra geprikkeld wordt. Seksspeeltjes, pornofilms, masturbatie en andere erotische avonturen kunnen een oplossing zijn. Is er een afwijking aan de penis? Dan kan er een chirurgische ingreep benodigd zijn. Dit komt in zeldzame gevallen voor en zal alleen het geval zijn wanneer bepaalde bloedvaten verkeerd lopen of als er iets mis is met zenuwbanen in de penis.

Uiteraard is het ook mogelijk om voor geneesmiddelen te kiezen. Daarmee kun je een erectie aanwakkeren doordat er bloedvaten geopend worden. Houd er rekening mee dat hier een doktersrecept voor nodig is en er alleen medicijnen uitgegeven kunnen worden als jouw arts daarvoor kiest. Om de hardheid van jouw penis vast te stellen, is het mogelijk om de Erection Hardness Scale te gebruiken, op basis daarvan kan besloten worden of medicatie een wenselijke oplossing is.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here