5 tips om af te vallen

0
2737
afvallen 5 tips

Er is veel informatie over te vinden, afvallen, maar wat nou ECHT werkt is niet altijd zeker.

Daarom gaan wij proberen dit wat beter te doen.

  1. De 2 dingen regel bij restaurants, dit houd in dat je buiten je benodigde avondeten zelf (voor en hoofdgerecht) maximal twee dingen besteld, een colaatje en een toetje misschien of juist een wijntje en een irish coffee aan het einde. Maar nooit meer dan dat. De rede hierachter is namelijk dat er meerdere studies zijn geweest die aangeven dat wanneer je hieraan gewend bent je sowiso gezondere etenskeuzes gaat maken.
  2. Vertel mensen dat je wilt afvallen. Dit is vaak lastig maar juist een goede stap, omdat iedereen het van je weet wil je hun niet meer teleurstellen en zal je je zelf beter in contole kunnen houden.
  3. Bedenk wanneer je het zwakste bent. Vaak lukt afvallen wel maar heb je een moment van terugval dat je toch jezelf weer vol gaat stoppen. Vind uit wanneer op de dag dit voor jou is, zorg dan dat je iets in zet om jezelf tegen te houden. Zo zijn er mensen die hebben ingesteld dat er op dat moment een berichtje binnen kom met text zoals ‘Je kunt het! nog even volhouden’ of andere berichten die kunnen helpen, dit is natuurlijk per persoon anders.
  4. Fop jezelf in minder eten. Bepaalde geuren zoals die van bananen, groene appel en pepermunt zorgen ervoor dat je lichaam denkt genoeg te hebben gegeten. Hierdoor zou je dus minder trek moeten krijgen. Wat ook hiermee helpt is het eten tegenover een spiegel met een blauw bord, het bord maakt je eten minder aantrekkelijk en het zien van jezelf in de spiegel tijdens het eten zorgt ervoor dat je uiteindelijk helemaal geen honger meer hebt.
  5. Eet en doe niks anders. Multitasken is handig maar helpt niet bij het oplossen van je eetprobleem, door het multitasken focus je je niet compleet op het eten waardoor je lichaam niet compleet doorheeft dat alles binnen is gekomen wat dus resulteert in een langere eetlust.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here